Første skritt

undersøkelsesmetoder for fysioterapeuter

av (forfatter), Anne Riiser Svensen (forfatter), Knut Fyrand (forfatter), Hilde Stray Tarrou (illustratør), May L. T. Ringvold (illustratør) og Anne Riiser Svensen (illustratør).

Fagbokforlaget 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Denne boken omhandler fagområdet muskel-skjelettplager i fysioterapifaget. Gjennom en presentasjon av anatomi, biomekanikk, patologi og undersøkelsesteknikker får leseren en første forståelse av fysioterapi og de praktiske ferdighetene som er knyttet til denne delen av faget. Presentasjonen av fagstoffet i boken bygger i stor grad på kliniske og pedagogiske erfaringer, i tillegg til fagkunnskap fra annen litteratur. Boken presenter tre kasuistikker fra erfarne praktiserende fysioterapeuter. Disse kasuistikkene formidles ved at fysioterapeuten beskriver sine undersøkelser og funn, mens spørsmål fra forfatterne underveis i teksten bringer frem fysioterapeutens kliniske resonnement. Boken er primært siktet inn mot fysioterapeutens funksjonsundersøkelse av enkeltindividet. Samfunnsperspektivet og den kontekstuelle dimensjonen er derfor ikke spesielt ivaretatt. Boken henvender seg til studenter i fysioterapi. May L.T. Ringvold og Anne Riiser Svensen er begge høgskolelektorer og fysioterapeuter ved Høgskolen i Oslo. Nå avdøde Knut Fyrand var tidligere høgskolelærer ved samme lærested.

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006