Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka gir ei innføring i kognitivt inspirert filmteori, og analyser av filmer og filmopplevelser står sentralt. Den diskuterer hvilke ulike opplevelsesaspekter som fenger og vekker vårt emosjonelle og intellektuelle engasjement.
Omtale fra forlaget
Hvorfor gråter, ler eller skremmes vi når vi ser en film? Hva betinger egentlig tilskuerengasjement og innlevelse i en film? Hvordan kan kjenneskap til tilskuerengasjement brukes til bedre å forstå filmmediet og til å fortolke filmer? I denne boken gis det en introduksjon til kognitivt inspirert filmteori, der analyser av filmopplevelser står sentralt. Hvilke ulike opplevelsesaspekter som fanger, bergtar og vekker vårt emosjonelle og intellektuelle engasjement, diskuteres. En rekke av bidragene i boken viser hvordan refleksjon rundt filmopplevelsen kan åpne for en mer mangfoldig filmanalyse, der også tilskueren inkluderes og vektlegges. I Følelser for film er det viet plass til både analyser av filmopplevelser og av enkeltfilmer. Dessuten hvordan tilskueropplevelser kan brukes som utgangspunkt for å tilegne seg filmteoretiske perspektiver i ulike læringssammenhenger.Boken er redigert av mediepedagog Ola Erstad og medie- og filmviter Ola Solum. I boken finnes bidrag av Anne Gjelsvik, Tale Næss, Ingrid Rommetveit, Eivind Røssaak, Susanne Ø. Sæther og Margrethe Bruun Vaage
Forlag Gyldendal akademisk Skaff
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788213030717
EAN 9788213030717
Språk Bokmål
Sider 178
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket