Flyktningers rettsstilling i Norge

nordiske komparative studier om mottak av flyktninger

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1997 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka kan leses som en innføring i norsk asylrett og aktuell praksis, og siktemålet er å etablere et faglig grunnlag for en evaluering av midlertidig (kollektiv) beskyttelse på grunnlag av erfaringene fra mottaket av bosniske flyktninger i Norden. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Terje Einarsen Flyktningers rettsstilling i Norge Nordiske komparative studier om mottak av flyktninger Denne boken er et bidrag til en nordisk studie om mottak av flyktninger. Siktemålet er å etablere et faglig grunnlag for en evaluering av midlertidig (kollektiv) beskyttelse - på bakgrunn av erfaringene fra mottaket av bosniske flyktninger i Norden. Boken kan leses som en innføring i norsk asylrett og aktuell praksis. Den omhandler spørsmålet om hvem som er berettiget til asyl, vern mot forfølgelse og oppholdstillatelse basert på sterke menneskelige hensyn. Flyktningers rettigheter etter de alminnelige regler og innenfor særordningen med kollektiv beskyttelse står sentralt i fremstillingen. Forfatteren er på flere punkter kritisk til forvaltningens tolkning og praktisering av loven og internasjonale konvensjoner - men også til Høyesteretts bestemmelse av en tilbaketrukket rolle for domstolene på dette området. Terje Einarsen er jurist, utdannet ved Universitetet i Bergen og Harvard Law School. Han er førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet (UiB) og tilknyttet Christian Michelsens Institutt. Einarsen underviser blant annet i flyktningerett og har skrevet flere artikler om emnet i norske og internasjonale publikasjoner.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1997

Format Heftet

ISBN13 9788276743098

EAN 9788276743098

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket