Britenes flyvåpen, RAF, gjennomlever en tid med tragisk mange tap av bombefly over Tyskland. Mye tyder på at fienden er kommet langt i utviklingen av et nytt og avgjørende instrument - radar. I London fanger etterretningsoffiseren Hermia Mount opp signaler som fører henne til et lite sted på kysten av Danmark. Hennes forlovede, Arne Olufsen, er allerede engasjert i den gryende danske motstandsbevegelsen. Hans yngre bror, Harald, kommer uforvarende og livsfarlig i nær kontakt med en mystisk installasjon som viser seg å være nettopp en tysk radar. Brått er han er en viktig person; jaget av tyskerne, ønsket av motstandsbevegelsen. Han er atten, mer interessert i finurlige motorer og søte jenter enn i spionasje. Han kastes ut i en situasjon der både teknisk oppfinnsomhet og en gryende forelskelse blir avgjørende. En rull med fotografier av radaren må for enhver pris bringes til krigsmyndighetene i London før neste bølge av bombetokt igangsettes.
Utgivelsesår 2018
Format Lydfil
ISBN13 9788202610142
EAN 9788202610142
Genre Agenter og spioner Thrillere
Omtalt tid 1939-1945
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNei. Krigen er grunnen til det. Før den forekom det aldri at kvinner hadde høyere stillinger enn sekretær eller assistent i M16. Vi var ikke analytisk nok anlagt, skjønner du. Vi var bedre egnet til husstell og barnepass. Men siden krigen brøt ut, har kvinnehjernen gjennomgått en forbløffende forandring, og vi er blitt i stand til å utføre arbeid som tidligere bare var mulig for den maskuline mentalitet.