Flerspråklig kommunikasjon i rettssalen

en kasusstudie av en flerspråklig rettsforhandling

av (forfatter).

Unipub forlag 2005 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om flerspråklig rettsforhandling, og om hvordan en rettsforhandling fungerer når den tiltalte ikke snakker norsk. Det gis eksempel på en rettsforhandling der tolken som blir brukt ikke har tilstrekkelig kompetanse for oppdraget, og om hvordan rettsikkerheten for den siktede blir svekket som en følge av dette. Boka er en avhandling utgitt ved Universitetet i Oslo, 2005.

Omtale fra forlaget

Det finnes ingen egen utdanning for rettstolker i Norge, og utdanningsmulighetene innenfor tolkeyrket er svært begrensede. En slik situasjon gjør at rettssalen fungerer som en opplæringsarena for en del tolker der de lærer seg faget underveis. I avhandlingen viser Anna Birgitta Nilsen et eksempel på en rettsforhandling der det benyttes en tolk uten tilstrekkelig kompetanse i tolkefaget. Analysene viser at kostnadene for tiltalte kan bli høye og rettssikkerheten kan settes i fare. Tiltalte i denne saken er trolig ikke blitt hørt, snarere bokstavlig talt overhørt. Avhandlingen handler om rettssikkerhet i et flerspråklig perspektiv - om de minoritetsspråkliges begrensede muligheter for å forstå og bli forstått, og for å oppnå troverdighet gjennom å overbevise og overtale i retten. Disse begrensede mulighetene representerer et alvorlig brudd på kontradiksjonsprinsippet, som sier at ingen skal dømmes uten først å ha blitt hørt.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788274772243

EAN 9788274772243

Serie Acta Humaniora (237)

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket