Fjellets arvesølv

TTs hytter gjennom tidene

Trondhjems turistforening 2005 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Boken forteller om Trondhjems Turistforenings 18 hytter i Sylene, Trollheimen og Oppdalsfjellene. Her får du høre om hvordan de ble til, og om hvordan de gjennom utvidelser og forandringer er blitt slik de er i dag. Du kan også lese om hytter som Trondhjems Turisforening har hatt tidligere, og om hytter som det aldri ble noe av. Har litteraturliste.

Boka «Fjellets arvesølv» presenterer Turistforeningens hytter i Midt-Norge . fra den organiserte fjellvandringens pionertid og fram til i dag. TTs hytter er kjent for sin unike arkitektur og sitt særpregede miljø. De er gjerne oppført i grovt tømmer, mest mulig i tråd med gammel byggeskikk i de enkelte bygdelag. Sammen med fjellgårdene og setrene som fremdeles delvis er i bruk, har turisthyttene gjort fjellet tilgjengelig for generasjon etter generasjon av fjellvandrere. Hyttepresentasjonen er oversiktlig inndelt i områdene Bymarka, Sylan, Trollheimen og Oppdalsfjellene. Boka er rikt illustrert med bilder og kart. En obligatorisk bok for alle som er interessert i fjellets mangfoldige kulturarv. God tur . fra hytte til hytte!

Forlag Trondhjems turistforening

Utgivelsesår 2005