I denne boka kan du mellom anna lese om naturen og fjellfolket rundt Møsvatn, store private grunneigarar på 1800-talet og nydyrking på 1930-talet, friluftslivet frå dei fyrste engelske eventyrarane til fjellvandrarar i dag, Møsvassdammen og industrieventyret norsk Hydro, spelmenn og andre kunstnarar i eit lite bygdesamfunn og mykje meir. Har litteraturliste.
FJELLBYGDI VED MØSVATN#11;Historiske glimt
I denne gjennomillustrerte boki kan du mellom anna lese om #11;. naturen og fjellfolket rundt Møsvatn, 918 moh., aust på Hardangerviddi#11;. det 11 m lange og 1500 år gamle stolpehuset på Mogen#11;. store, private grunneigarar på 1800-talet og nydyrking på 1930-talet#11;. "byjegerar" på reinsjakt med lokale kjentfolk#11;. friluftslivet frå dei fyrste engelske eventyrarane til fjellvandrarar i dag#11;. Møsvassdammen og industrieventyret Norsk Hydro#11;. den første lokalt produserte "snøskuteren" og næringslivet elles#11;. det høgastliggjande kyrkjesoknet i Noreg og den einaste internatskulen for barn i Sør-Noreg#11;. spelemenn og andre kunstnarar i eit lite bygdesamfunn#11;. 150 menneske som nektar å gi seg!
Forlag Landbruksforl.
Utgivelsesår 2000