«Han blir borte i sengehalmen». Jentene i bygda fniste seg i mellom på danselokalet, - av Ener. Når han ble nevnt. Han var så kortvokst og spe. Mens guttene lot ham i fred. For han slo stiften på dansegulvet Ener, - skaffet seg stor respekt. Var ikke å spøke med når noe skulle avgjøres i håndgemeng.
Han var ikke odelsgutt. Av foreldrene fikk han overlatt noe karrig utmark, like opp under fjellbandet. Men mye nok til å gi for til noen kyr, og noen sauer. Og han jobbet med å opparbeide marka, bygget hus på eiendommen. Jobbet helg og søkn. Unnet seg å sitte ved kjøkkenglaset, søndagsmorgener, og se ut over dalen. Over mot den andre siden. Det var da tankene om en kvinne - kom over ham - alltid. Tiden på lokalet var forbi, han var blitt nærmere middelaldrende. Men tanken slapp ham aldri, han kunne så gjerne tenke seg en kvinne i Nordi.
Og hun kom, Magda. Fra sin plass ved kjøkkenglaset ser Ener en ung kvinne komme gående så sakte opp mot Nordi. Hun gikk inn til ham, og hun ble der, - hos ham. Straks, denne unge kvinnen.
De ble en familie med to barn, Magda og Ener ble så stolte av dem. Endre ble gift med Solveig, den vakre odelsjenta på Elvestad, nede ved elva. Marie ble gift med en bonde på flatbygdene, hun ble kjent med ham da hun var elev ved sykepleierskolen.
Magda og Ener levde et stille, men slitsomt liv. Alltid opptatte med å bygge ut sitt lille slott, - fjellgården Nordi.
I moden alder gikk de bort begge, like stille som de levde. Med den stolt følelsen over det arbeid de hadde nedlagt. Og den store gleden de følte over at de to barna de hadde bragt til verden, hadde skikket seg så vel.
Men det skjedde så mye underveis.
Forlag Licentia
Utgivelsesår 2015