Fjell- og bergverksfaget

yrkesfagleg fordjuping

anleggsteknikk

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2012 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget


Dette er eitt av fem hefte tilpassa yrkesfagleg fordjuping (YFF) innanfor programområdet anleggsteknikk. Heftene kan nyttas innanfor YFF på Vg1 og Vg2. Dei vil og vera til nytte for lærlingar ved opplæring i bedrift og til støtte ved tverrfagleg eksamen.

I følgje læreplanen er formålet med YFF å gi elevane moglegheit til å prøve ut enkelte eller fleire sider av aktuelle lærefag. Slik kan dei få erfaring med innhald, oppgåver og arbeidsmåtar som er typiske for dei ulike yrkene og fordjupe seg i kompetansemål frå læreplanane på Vg3-nivå.

Dette heftet handlar om Fjell- og bergverksarbeidaren og dei kompetansemåla på Vg3 som må vera utgangspunkt for YFF-arbeid i skolen. Her vil du finna oversikt over kva bedrifter ein fjell- og bergverksarbeidar kan arbeide i. Boka syner også kva for arbeidsoppgåver og utstyr som naturleg høyrer med.

Fjellarbeid og bergverk har lange tradisjonar i Noreg. Vi har hatt gruver for utvinning av jernmalm, koppar og sylv i mange hundre år, heilt sidan mellomalderen. Gruvedrifta var viktig for utviklinga av landet vårt. Den la grunnlaget for dei store jernverkene i Noreg på 1600-, 1700- og 1800-talet - den første storindustrien i landet vårt - og gav arbeid til tusenvis fram til i dag.
I nyare tid har bygginga av ein moderne infrastruktur blitt høgt prioritert. Utbygginga av vegnettet, jernbanespora og kraftstasjonane, men og flyplassar, kaianlegg, industriområda og byggefelt krev mykje fjellarbeid. Det krev kvalifiserte fagarbeidarar for å verkeleggjera dette. Vil du bli ein av dei?

Forutan Fjell- og bergverksfag inneheld serien: Anleggsmaskinførarfaget
Asfalfaget
Banemontørfaget
Veg- og anleggsfaget


Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788280211064

EAN 9788280211064

Språk Nynorsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket