Fiskeren som forsvant?

avfolking, overbefolking og endringsprosesser i norsk fiskerinæring i et aktor-nettverk-perspektiv

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2004 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om hvordan våre forståelser av fiskeren og fiskeryrket blir påvirket gjennom vitenskapen, politikken og teknologien. Forfatteren bygger innholdet på sin doktorgradsavhandling og undersøkelser gjort i denne sammenheng. I begynnelsen av boken redegjør forfatteren for de metodene han har brukt i arbeidet og hvilke teorier som ligger bak. Med oppsummering på engelsk, litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

«Desto færre og mektigere aktører vi tillater i fiske, desto mer kritiske må vi være for å sikre at disse handler i tråd med våre felles interesser.» Slik avslutter Jahn Petter Johnsen denne boka, som handler om hvordan vitenskap, politikk og teknologi bidrar til å forme våre oppfatninger om fiskeren og de praksisene som utøves i fiske. Boka bygger på Johnsens doktorgradsavhandling i fiskerivitenskap ved Norges fiskerihøgskole i Tromsø. Gjennom det bedømmelseskomiteen betegnet som «en omfattende, ambitiøs, kritisk og original undersøgelse», tar boka oss med på en seilas gjennom den norske fiskerens historie fra mellomkrigstida og fram til i dag. Johnsen beskriver hvordan fiskeren som fiskerinæringas sentrale aktør har blitt skapt og omskapt gjennom stadig skiftende prosesser. Johnsen viser hvordan innlemmelsen av fisket i kapitalens, vitenskapens og politikkens symbolske verden har skapt nye aktører og nye utfordringer i fiskerinæringa. Fiske utøves nå av et helt nettverk av aktører og ikke bare av enkeltpersoner, og dermed forsvinner fiskeren slik vi tradisjonelt har oppfattet denne skikkelsen. Fiskeren blir i stedet en mye mer kompleks næringsaktør. Dette er med andre ord ei fortelling om hvordan moderniseringa av fiskeriene har bidratt til å endre både fiskeren, fisket og fiskerisamfunnene. Fiskeren som forsvant er den første boka i en serie bokutgivelser i samarbeid mellom Norsk senter for bygdeforskning og Tapir Akademisk Forlag.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788251919180

EAN 9788251919180

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 332

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket