Fiske- og fraktebåter fra Frøya

Akademika 2013 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Fiske- og fraktebater fra Froya inneholder et mangfold av bilder og historier om bater fra Froya og oyrekka, fra gamle dagers bater og fram til moderne skuter. For disse kystsamfunnene har fi ske og fraktefart alltid vart viktige leveveier. Boka gir et innblikk i fisket og fraktefarten fra gamle dager og fram til i dag. Den forteller ogsa om tragiske forlis,der familier og bygdesamfunn ble hardt rammet.
Boka er interessant lesning for alle som har sine rotter pa Froya og oyene rundt. Mange har en far, bestefar eller andre slektninger som var med som mannskap pa batene. Forfatteren har ogsa skrevet om temaet i en popular serie i lokalavisa Hitra-Froya.
Boka er en ektefolt kjarlighetserklaring til kystkulturen.

Kurt Haukaas vokste opp i Vallersund pa Fosen og fikk livet med fiske og fraktebater inn med morsmelken gjennom familiens rederi. Han valgte tidlig havet som arbeidsplass. Han entret sildesnurperen Havlys i 1968, og siden ble det utenriksfart i handelsflaten, maskinistutdannelse og befalsutdannelse i marinen, med tjeneste pa kanon- og motortorpedobater. Haukaas har vart selvstendig naringsdrivende i mange ar med salg av busser, lastebiler og gravemaskiner. Som et ledd i nedtrappingen til en aktiv pensjonstilvarelse er han for tiden sjafor i Nettbuss AS, og han driver et gardsbruk med sau og kornproduksjon.

Forlag Akademika

Utgivelsesår 2013