Fisk som råstoff

holdbarhet og kvalitetssikring

av (forfatter).

Tapir 1997 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg de kjemiske og biokjemiske reaksjoner som skjer ved lagring av fersk fisk, og beskriver hvordan et høyt kvalitetsnivå kan opprettholdes. Boka er skrevet som et grunnlag for undervisningen i råstofflære i fisketeknologi ved Statens næringsmiddeltekniske høgskole i Trondheim. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boka tar for seg de kjemiske og biokjemiske reaksjoner som skjer ved lagring av fersk fisk, og beskriver hvordan et høyt kvalitetsnivå kan opprettholdes. Boka er skrevet som et grunnlag for undervisningen i råstofflære i fisketeknologi ved Statens næringsmiddeltekniske høgskole i Trondheim. Kvalitetsutviklingen under lagring forklares ut fra autolyse pga. fiskens egne enzymer i muskler og tarmkanal og bedervelse pga. bakterievirksomhet. Det blir lagt sterk vekt på tiltak som kan gjøres for å begrense bakterieveksten i form av bedre hygiene og moderne lagrings- og konserveringsmetoder. Boken beskriver kvalitetssystemer som passer for fiskeindustrien med utgangspunkt i de amerikanske HACCP-planer for kvalitetsstyring i ISO 9000-normene for produksjon, sikkerhet og salgsavtaler. Til slutt behandles kvalitetsanalyse ved hjelp av sensoriske, fysiske og kjemiske målemetoder og bakteriologiske kontrollmetoder. Lynum har fått Industri- og næringsstipend fra Norges fiskeriforskningsråd for å studere virksomheten i norsk fiskeindustri og vikarstipend fra det regionale høgskolestyret i Sør-Trøndelag for å skrive dette verket. Leif Lynum er cand.real. med hovedfag i zoologi og er ansatt som høgskolerektor ved Avdeling for mat og teknologi, HiST. Han startet sin karriere som vitenskapelig assistent ved Zoologisk institutt ved Universitetet i Trondheim og har i mange år undervist i grunnskole og gymnas. Han er en av forfatterne bak det prisbelønte læreverket Dette er naturfag.

Bokdetaljer

Forlag Tapir

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788251912549

EAN 9788251912549

Språk Bokmål

Sider 261

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket