Fire dager, åtte år

roman

av (forfatter).

Oktober 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (6 terningkast.)

38 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vågsbygd, 1972. Tidlig en søndags morgen får journalisten Sigurd beskjed om at arbeidsplassen hans er borte. Noen har sprengt en bombe i avisen Fædrelandsvennens lokaler, og alt er brent ned til grunnen. Kristine, som jobbet som korrekturleser i avisen flere år tidligere får også høre hva som har skjedd. Hun har ikke vært på talefot med kollegene sine siden noen i avisen trykket en ydmykende sak som angikk hennes privatliv. Nå er hun bekymret for sønnen Tor Arne, som går på ungdomsskolen. Han går mye alene, og Kristine begynner å blir redd for at han har hatt noe med bombingen å gjøre.

Omtale fra forlaget

Natt til søndag 27. februar 1972 ble avisen Fædrelandsvennen i Kristiansand sprengt i luften. Mandag morgen kom avisen ut som normalt. Denne dramatiske historien danner rammen for romanen Fire dager, åtte år. I døgnene som følger er hele byen preget av jakten på gjerningsmannen.

Sigurd er journalist i Fædrelandsvennen og forsøker å utgi avis selv om alt er blitt borte. Hans tidligere kjæreste Kristine har vært ansatt i avisen, og nyheten om attentatet rammer henne hardt. Sønnen hennes, Tor Arne, er avisbud. På uventede måter blir alle tre berørt av brannen.

"Fire dager, åtte år" tegner et presist bilde av 1970-tallet, som var preget av EF-kamp og politiske bevegelser. Samtidig er dette fortellingen om tre mennesker, som strever med å finne fotfestet i tilværelsen.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788249504923

EAN 9788249504923

Serie Oktober pocket

Omtalt tid 1970-1979

Omtalt sted Kristiansand

Språk Bokmål

Sider 266

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket