Finland for en fremmed

av (forfatter) og Odd Gaare (illustratør).

Griff 2004 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Omhandler synlige og usynlige grenser og skillelinjer som har gjort seg gjeldende i Finland, og det med et særskilt blikk på språksituasjonen og den nasjonale utviklingen gjennom krig og fred. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

#11;#11;Med utgangspunkt i opplysningsidealene, ideen om Norden og forfatterens #11;tilhørighet i grenselandet Nord-Troms vil Finland for en fremmed vise veier til #11;forståelser av grenselandet Finland, over usynlige grenser og gjennom barrierer #11;av myter og fordommer. Finland for en fremmed er skrevet under forestillingen om #11;at Norden er den mest betydningsfulle fellesreferansen for finlendere og #11;nordmenn, og at den nordiske fellesarven i historie og kultur er særlig viktig #11;for oss og vår identitet som nordiske. Den nordiske identiteten er skapt gjennom #11;ulike forestillinger om en felles virkelighet som er gjort representativ for #11;fellesskap og individer, og gjennom kunnskap om hverandre i Norden. I så måte er #11;nettopp Finland det nordiske landet som har vært minst kjent i Norge, og den #11;manglende kunnskapen har utvilsomt bidratt til en sterk myteproduksjon og mange #11;fordommer. #11;#11;Finland for en fremmed omhandler synlige og usynlige grenser og skillelinjer som #11;har gjort seg gjeldende i Finland, og det med et særskilt blikk på #11;språksituasjonen og voldshistorien. Finlands vei har ledet inn i Norden, men #11;landets historie og kultur er preget av spenningen mellom øst og vest, mellom #11;europeisk renessansekultur og asiatisk slettekultur, mellom Edda og Kalevala. Ved #11;siden av å gjøre rede for sentrale begivenheter i Finlands historie og mytologi, #11;problematiserer Finland for en fremmed også hvordan de nasjonale #11;fellesskapsforestillingene ble skapt i nasjonallitteraturen. Dette skjedde under #11;selvstendighetskamp, et kulturelt hegemoniskifte fra svensk til finsk og en #11;møysommelig nasjonsbygging på voldens grunn og krigens rykende ruiner. #11;#11;

Bokdetaljer

Forlag Griff

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788299690904

EAN 9788299690904

Omtalt sted Finland

Språk Bokmål

Sider 157

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket