Boken forteller historien om tre shipping- og offshorekriser utløst av tre kriger i Midtøsten, og Staubo-rederienes kamp for å overleve både disse krisene og trusselen fra konkurrenter. I tillegg gir boken innblikk i hverdagen på et rederikontor og om menneskene som var involvert. I siste del av boken fremføres analyser og årsakssammenhenger for 70-talls-krisen. Blant annet er det gjennomført en analyse av 58 norske rederier. I et større perspektiv handler boken om forretningsstrategier i krisetider, forretningskultur og etikk.
Boken forteller historien om tre shipping- og offshorekriser utløst av tre kriger i Midtøsten og Staubo-rederienes dramatiske kamp for å overleve både disse krisene og trusselen fra konkurrenter. Det sistnevnte innbærer til tider råttent spill preget av svik og hensynsløshet. I tillegg gir boken innblikk i hverdagen på et rederikontor og om menneskene som var involvert. I siste del av boken fremføres analyser og årsakssammenhenger for 70-tallskrisen. Blant annet er det gjennomført en analyse av 58 norske rederier. I et større perspektiv handler boken om forretningsstrategier i krisetider, forretningskultur og etikk.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2009