Boken handler om depresjon, og er preget av at forfatteren er psykolog og åndelig veileder. Den er inndelt i to, der første del inneholder psykologisk basiskunnskap om forskjellige typer depresjon, årsaker til og veier ut av disse. I andre del gir forfatteren en tolkning av depresjonen som frigjør denne lidelsen fra det rent psykiatriske sykdomsbildet som vi vanligvis har. Han lar oss forstå depresjonen mer som en eksistensiell og ofte nødvendig modningsprosess, og ser på den som sjelens nødvendige reaksjon på vår rotløshet og vårt overfladiske liv. Boken formidler noe av depresjonens mening, det lidelsen kan fremme i oss, og hvordan vi gjennom denne krisen kan åpne oss for en ny erfaring av livets bærende mening. Har litteraturliste.
Forlag Genesis
Utgivelsesår 2006