Farsmakt og moderskap i antikken

av (forfatter), Turid Karlsen Seim (forfatter) og Gunhild Vidén (forfatter).

Spartacus 2009 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka møter vi magiske forestillinger, ulike samfunnsforhold og religiøse strukturer. Vi ser samvirket mellom datidens naturvitenskapelige forestillinger og myter, mellom kropper og ritualer i en tidsepoke som strekker seg fra år 500 før vår tidsregnings begynnelse til om lag 500 år etter. Forfatterne tegner et bilde av en verden og av kulturer der vesentlige trekk på mange måter har ligget i mørket, men som likevel har vært med å danne grunnlaget for dagens samfunn. Har register og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

I antikkens verden fantes det ulike forestillinger knyttet til det å få barn. Det å skape og gi nytt liv kunne være dramatisk. For moren medførte svangerskap og fødsel en betydelig risiko, barnedødeligheten var høy, og bestemmelse av farskap var forbundet med en usikkerhet som vi ikke kjenner i dag. Foreldrerollen ble definert gjennom det sosiale hierarkiet. Hvem du var, var hovedsaklig bestemt av hvem som var foreldrene dine. Den heldige fikk leve opp, den uheldige kunne bli satt ut for å dø. Å føde mange barn var ikke det samme som å oppdra mange arvinger. I denne boken møter vi magiske forestillinger, ulike samfunnsforhold og religiøse strukturer. Vi ser samvirket mellom datidens naturvitenskapelige forestillinger og myter, mellom kropper og ritualer i en fascinerende tidsepoke som strekker seg fra år 500 før vår tidsregnings begynnelse til om lag 500 år etter. Forfatterne tegner et levende bilde av en verden og av kulturer der vesentlige trekk på mange måter har ligget i mørket, men som likevel har vært med å danne grunnlaget for dagens samfunn.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788230400418

EAN 9788230400418

Omtalt tid Antikken

Språk Bokmål

Sider 199

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket