Farlig eller ufarlig?

forgiftningsuhell hos barn - forebygging og førstehjelp

av (forfatter), Stein-Erik Knapstad (forfatter), Berit Muan (forfatter) og Sosial- og helsedirektoratet. Giftinformasjonen (utgiver).

Dialogen 2007 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg forgitninger hos barn, og inneholder 800 oppslagsord over giftige kjemikalier, produkter og planter . Den beskriver forgiftningsfaren knyttet til disse og hvilke førstehjelpstiltak som bør ivverksettes. I tillegg gir den en generell innføring i førstehjelp ved akutte forgiftninger, og råd om hvordan forgiftningsuhell kan forebygges. Boka er beregnet på småbarnsforeldre, barnehager, skoler og helsestasjoner.

Omtale fra forlaget

" Jeg snudde meg bort i bare tre sekunder..." "... da hadde Emil allerede klart å svelge flere slurker tennvæske!" "Lille Maria fant P-pillene mine mens jeg var ute av rommet ?i noen minutter..." " ... og da jeg kom tilbake hadde hun spist sikkert 10 piller!" Vet DU hva du skal gjøre dersom ditt barn får i seg tennvæske eller P-piller? Hva skjer dersom barnet spiser for mange fluortabletter? Vet du hvor farlig hageplanten Lupin er? Hva er den beste metoden for å lindre svie fra brennmaneter? Hvilke stoffer er farlige og hvilke er ufarlige? Vet du i hvilke tilfeller du aldri må få barnet til å kaste opp? Svar på disse spørsmålene, og en stor mengde andre, finner du i denne nye boken fra Giftinformasjonen. Boken er en uvurderlig oppslagsbok der du får svar på det meste om barn og forgiftninger. Nesten 800 oppslagsord, med produkter, stoffer, kjemikalier, legemidler, planter, bær etc., gir deg det du trenger å vite for å unngå forgiftninger og alvorlige helseskader. Plantelisten har flotte illustrasjoner i farger som gjør at du lett finner riktig plante. I tillegg omtales mat og drikke som kan være farlig for små barn, og du får vite om farlige legemidler og sopper. Du får gode råd om insektstikk fra veps, bie og humle. Dessuten får du vite hva du skal gjøre når ditt barn har blitt utsatt for flått, huggormbitt eller maneter. Viktige ting å vite nå når snart sommeren er her! Giftinformasjonen i Sosial- og helsedirektoratet er landets sentrale organ for informasjon om farlige stoffer og råd ved forgiftinger. Boken gir deg tilgang til Giftinformasjones omfattende kunnskap bygget opp gjennom mange år, fremstilt på en lettfattelig og oversiktlig måte. En bok som alle småbarnsforeldre ikke kan være foruten! Boken er en sentral informasjonskilde for småbarnsforeldre, og for fagfolk i barnehager, i skoler og på helsestasjoner. Mange av rådene i boken er aktuelle også for større barn, ungdom og voksne, og boken kan således være nyttig og til hjelp i flere sammenhenger. Også besteforeldre kan ha nytte av den når de passer sine barnebarn!

Bokdetaljer

Forlag Dialogen

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788292382073

EAN 9788292382073

Språk Bokmål

Sider 127

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket