Boken bygger på en sann historie og er i stor grad basert på upubliserte brev og notater. Den handler om Ole Andreas Jansen, og om hvordan livet hans ikke ble slik han hadde tenkt. Under krigen blir han arrestert av tyskerne og etter opphold i Møllergata 19, Victoria terasse og på Grini, sendes han til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen i Tyskland.
Da krigen kom, raste livet til Ole Andreas Jansen sammen. Han ble kastet inn i djevelens heksegryte. Først til Møllergata 19 og Victoria Terrasse, så til Grini, og deretter til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen i Tyskland. Ole Andreas kom fra et harmonisk barndomshjem og var en følsom ung gutt. Han vokste opp i Egersund og flyttet siden til Moss. Men livet ble ikke slik han håpet. Denne historien er sterk og dramatisk og er bygget på en sann historie. Den har varme og lune undertoner der menneskelighet og galgenhumor fremkaller smil og tårer. Forfatteren, som sto den virkelige personen nær, har i stor grad basert denne historien på upubliserte brev og notater. Den virkelige personen var veldig ordknapp. Han orket ikke å snakke om opplevelsene. Når du leser boken vil du forstå hvorfor. Boken er forankret i en skremmende virkelighet. Eigill O. Feyling har en Bachelor grad i Business fra Western Illinois University, i USA og har hatt forskjellige ledende stillinger i Norge og USA. Han vokste opp i Moss, i en familie som ble preget av krigens redsler da faren ble arrestert av Gestapo og sendt til konsentrasjonsleir i Tyskland. Dette er hans debutbok. Forfatteren er nå bosatt i Tønsberg.
Forlag Norske bøker
Utgivelsesår 2008