Fagdebatikk

fagdidaktisk innføring i sentrale skolefag

av (redaktør).

Gyldendal akademisk 2001 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka gir en innføring i fagdidaktikk i sentrale fag i norsk skole og lærerutdanning: norsk, matematikk, KRL, engelsk, NSM, samfunnsfag og naturfag. I boka diskuterer forfatterne hvordan fagene skal begrunnes, hva som er fagenes egenart, hva som er viktig faglig innhold, og hvordan innholdet skal tilrettelegges for å skape gode situasjoner for læring. Den er skrevet for lærerstudenter, i første rekke i allmennlærerutdanning. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

Denne boka gir en innføring i fagdidaktikk i sentrale fag i norsk skole og lærerutdanning: norsk, matematikk, KRL, engelsk, NSM, samfunnsfag og naturfag. Fagdidaktikk reiser viktige spørsmål om skolens faglige innhold. Det dreier seg blant annet om fagenes egenart og deres begrunnelse i skolen, om prinsipper for valg av lærestoff og om hvordan man kan arbeide med faget. Framstillingen gjør det mulig å se likheter og ulikheter mellom de ulike fagene og hvordan de på ulike måter kan bidra til å fremme skolens mål. Slik sett håper forfatterne at boka kan fremme respekten for ulike former for kunnskap, og at den kan åpne for muligheten til tverrfaglige tilnærminger. Boka søker å bidra til at framtidige lærere kan utvikle selvstendige og kritiske perspektiv på skolens innhold og undervisning, slik at de blir bedre i stand til å treffe selvstendige og begrunnede valg. Den er skrevet for lærerstudenter, i første rekke i allmennlærerutdanning. Svein Sjøberg er professor i naturfagenes didaktikk ved Universitetet i Oslo. De øvrige forfatterne arbeider alle med fagdidaktikk i sentrale fag i lærerutdanningen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788241711640

EAN 9788241711640

Språk Bokmål

Sider 338

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket