Fag og danning

mellom individ og fellesskap

av (redaktør) og Lars Gunnar Briseid (redaktør).

Fagbokforlaget 2008 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken omhandler danning i skolen. Lærere skal ta i betrakning at det er barn og unge de har å gjøre med i sin yrkesutøvelse, mennesker i vekst. Dette innebærer en lærerrolle som åpner for at behov, interesser og potensial hos den enkelte får utfoldelsesmuligheter.

Omtale fra forlaget

Hvilken betydning har fagene i skolens danningsarbeid? Lærere skal ta i betraktning at det er barn og unge de har med å gjøre i sin yrkesutøvelse - mennesker i vekst. Det innebærer en lærerrolle som åpner for at behov, interesser og potensial hos den enkelte får utfoldelsesmuligheter,. Barnet må også få faglige og kulturelle impulser som gir retning til utfoldelsen. Det stiller store krav til lærerens faglige dyktighet og evne til å knytte undervisningen i de enkelte fag til det som er skolens formål. Som del av det å vokse og utvikle seg som menneske er det også nødvendig å tilegne seg ferdigheter i bruk av arbeidsredskaper og metoder for å få kunnskap og finne svar på spørsmål som stilles. Dannelsesperspektivet innebærer å få det enkelte individ til å se seg selv som del av en større enhet. Per Arneberg er seniorkonsulent i Utdanningsforbundets etter- og videreutdanningsavdeling, Utdanningsakademiet. Lars Gunnar Briseid er førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Agder.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788245007404

EAN 9788245007404

Språk Bokmål

Sider 249

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket