Dette er et gammelt japansk eventyr. Evige Berg er stor og berømt, og nå er han på vei til den årlige brytekampen ved keiserens hoff. På veien får han øye på en vakker jente ved en bekk, og får lyst til å ta litt i, men det skulle han ikke ha gjort - for dermed sitter han i klemma. Hun har fanget hånden hans - og han kommer ikke løs! Da jenta får greie på hvor han har tenkt seg, sier hun at en svekling som ham ikke har noe der å gjøre. Han får heller bli med jenta hjem og øve seg litt... Irene Hedlunds billedbok er full av fargerike, muntre tegninger. For hele familien.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1990