Mosterhamn, Bømlo, 1910 Solveig og Kristina er bestevenninner på tross av at de har vokst opp under svært ulike kår. Men vennskapet deres skal snart settes på harde prøver. - Du er en klok og fornuftig pike, Solveig. Jeg tror du utmerket godt vet hva jeg mener, sa Herborg. - Denne fiskerdatteren kan ikke komme i min sønns forlovelsesselskap. Det går bare ikke! - Men ... men innbydelsen er alt levert. Solveig forsøkte å holde stemmen stø, men det var ikke lett. Kristina er forelsket i Lavrans, en kjekk kar som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på nettopp ham ...
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 2019
Serie Solgull (1)
Genre Romantikk Historisk litteratur
Omtalt tid 1900-1914
Først og fremst handler denne serien om vennskap og forelskelse. Spennende med to hovedkarakterer - Kristina og Solveig. Begge er morløse, men fra forskjellig stand, med de gleder og problemer det medfører. Serien er velskrevet, og miljø og karakterer er skildret godt.
Dessverre ble denne for lite spennende for min del. Jeg satt og savna mysteriene og hemmelighetene som har kjennetegnet de andre to seriene fra Kate Helen Simonsen. Denne har også riktig nok et mysterium, om hva som skjedde med Adeline? Men det drar dessverre ikke storyen videre.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.