Omtale fra forlaget
Det norske matfatet er et eventyr. Mange av råvarene i dette landet er i den absolutte verdensklasse, og flere og flere begynner endelig å innse det. Topprestauranter som tidligere importerte matvarer fra middelhavslandene, foretrekker mer og mer å tilby unike norske produkter. Ord som kortreist, sesongbasert og økologisk har blitt hedersbetegnelser, og de tusen hjemmekjøkken flommer over av friske, ferske og rene, norske ingredienser. Karla Siverts jobbet som kjøkkensjef på den kritikerroste restauranten Smalhans i Oslo, hvor fokuset er en raffinert utgave av norsk husmannskost. I denne boken tar hun oss med på en reise inn i dette eventyrlandet av smaker. Hun finner fram den beste sjømaten, de flotteste grønnsakene, de beste meieriproduktene og det fineste kjøttet som det norske landskapet kan frambringe. Vi reiser til fjells og ut i havgapet, og høster av det naturlige mangfoldet som landet byr på. Smaken av Norge er et eventyr, og det er på høy tid å nyte den for hva den er verdt. En eventyrlig historie som skriver seg selv mens vi opplever den her og nå. Boken er laget av teamet Mats Widen, Øivind Hånes og Kenneth Hansen
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788205479845
EAN 9788205479845
Språk Bokmål
Sider 300
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Denne kokeboken har fått gode anmeldelser og jeg gledet meg til å kikke på den. Etter at jeg hadde kikket på den, var jeg glad for at jeg bare hadde gjort det på biblioteket. Jeg har en mistanke om at mange kokebokanmeldere bare blar i bøkene og ikke prøver ut oppskriftene i praksis. Når det dreier seg om en kokebok med oppskrifter, så er jeg av den mening at for å fortjene en plass i bokhylla, så skal den ikke bare være lekker og innbydende og inspirere (under mottoet «oppskrifter kan du jo google deg til når du vet hva du leter etter»?), men om du velger å følge instruksjonene i boka, så skal resultatet bli vellykket! Denne boka er tykk, men det er ikke veldig mange oppskrifter i den. Som vanlig nå for tiden, er det masse bilder, helsides portretter av forfatteren og annet diverse og hver oppskrift har fått to helsider, en med et bilde og en med oppskriften. Det blir mange sider av sånt. Bildene er lekre. Oppskriftene … Når det står 2,4 dl som mengdemål bør det ringe en bjelle. Her er oversatt direkte fra amerikansk uten at det er tilpasset norske forhold. Amerikanerne bruker avsindige mengde sukker, du skal alltid redusere kraftig. Og 2,4 dl … Regn om til 2 ½ iallfall. En oppskrift på en formkake oppgir smørmengden i dl (…). Det er vanlig her å oppgi i gram og så si at smøret skal smeltes. Du finner omregningstabeller om du googler, men … Oppgitt anbefalt steketid var altfor kort (den skal nesten dobles, som ikke kan sies å være at «du må tilpasse den til din ovn»), antakelig fordi det er benyttet en gassovn i den opprinnelige versjonen. Og smaken, her må jeg bare konkludere at våre smaksløker ikke er samstemte, forslaget resulterte bare i noe som kan sies å være litt merkelig og ikke spesielt godt. Så, denne boken får ikke en plass i hylla mi, dessverre.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket