Europeisering av politikk

petroleum, indre marked og miljø

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1995 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Her drøftes forutsetninger for europeisering av politikk på sentrale områder, og boken etablerer et rammeverk for studiet av dette. Den bygger på studier av beslutning- og forhandlingsprosesser, og den viser hvordan slike prosesser samspiller med utviklingen av EU som en ny type politisk system.

Omtale fra forlaget

Boken drøfter forutsetninger for europeisering av politikk på sentrale områder. EUs evne til å forme en felles politikk varierer betydelig. Mens olje- og gassområdet er problematisk framheves ofte det indre marked og miljø som saksområder EU er skapt til å håndheve. Hva skjer når olje- og gasspørsmål knyttes til det indre marked og miljøpolitikken? Boken etablerer et rammeverk for studiet av europeisering av politikk. Den bygger på detaljerte studier av beslutnings- og forhandlingsprosesser, og den viser hvordan slike prosesser samspiller med utviklingen av EU som en ny type politisk system. Svein S. Andersen har Ph.D. fra Stanford University og er professor tilknyttet Senter for europeiske studier ved Handelshøyskolen BI. Han har tidligere publisert en rekke artikler, og bl.a. bøkene The struggle over North Sea Oil and Gas og (sammen med Kjell A. Eliassen) Det nye Europa.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1995

Format Heftet

ISBN13 9788276741834

EAN 9788276741834

Språk Bokmål

Sider 180

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket