Euroen og den norske kronens skjebne

av (redaktør) og Ole Bjørn Røste (redaktør).

Fagbokforlaget 1999 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Med innføringen av euro fra 1. januar 1999 fikk elleve EU-land en felles valuta. Norge er geografisk sett omgitt av en "buffersone" av viktige handelspartnere som for eksempel Sverige, Danmark og Storbritannia. Disse er ikke med i den europeiske valutaunionen fra starten av. Likevel er det opplagt at felles mynt i Europa vil få store konsekvenser for oss nordmenn. Kursen mot euro er det operative målet for stabilisering av den norske kronens internasjonale verdi. For utenrikshandel i tradisjonelle varer og tjenester vil euroen bli den viktigste oppgjørs- og faktureringsvalutaen. Det vil bli lettere å sammenlikne priser i EU-land som anvender euro. Med bidrag fra økonomer innen penge- og valutapolitikk i Norge - pluss en amerikansk kapasitet på temaet monetær integrasjon - har man tilstrebet en balansert diskusjon av de utfordringer norsk penge- og valutapolitikk står overfor. Hvilke alternative regimer kan vi velge mellom?

Omtale fra forlaget

Med innføringen av euro fra 1. januar 1999 fikk elleve EU-land en felles valuta. Norge er geografisk sett omgitt av en "buffersone" av viktige handelspartnere som for eksempel Sverige, Danmark og Storbritannia. Disse er ikke med i den europeiske valutaunionen fra starten av. Likevel er det opplagt at felles mynt i Europa vil få store konsekvenser for oss nordmenn. Kursen mot euro er det operative målet for stabilisering av den norske kronens internasjonale verdi. For utenrikshandel i tradisjonelle varer og tjenester vil euroen bli den viktigste oppgjørs- og faktureringsvalutaen. Det vil bli lettere å sammenlikne priser i EU-land som anvender euro. Arne Jon Isachsen er Ph.D. fra Stanford University (1975) og professor i finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har publisert en rekke bøker og artikler, herunder Felles mynt i Europa? Økonomiske og politiske vurderinger og "Norsk penge- og valutapolitikk i støpeskjeen". Isachsen er også med i ledelsen for et nyopprettet Centre for Monetary Economics ved Handelshøyskolen BI, en arena for forskning og debatt innen monetær økonomi. Ole Bjørn Røste er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (1986), cand.polit. i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo (1995) og rådgiver i Økonomisk avdeling i Norges Bank. Han har arbeidet med europeisk monetær integrasjon i flere år, vært gjesteforsker ved University of California, Berkeley (1995/96) og har utgitt flere artikler om euroen, blant annet "Tysklands valg av ØMU".

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788276744859

EAN 9788276744859

Omtalt sted Europa

Språk Bokmål

Sider 256

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket