Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Med innføringen av euro fra 1. januar 1999 fikk elleve EU-land en felles valuta. Norge er geografisk sett omgitt av en "buffersone" av viktige handelspartnere som for eksempel Sverige, Danmark og Storbritannia. Disse er ikke med i den europeiske valutaunionen fra starten av. Likevel er det opplagt at felles mynt i Europa vil få store konsekvenser for oss nordmenn. Kursen mot euro er det operative målet for stabilisering av den norske kronens internasjonale verdi. For utenrikshandel i tradisjonelle varer og tjenester vil euroen bli den viktigste oppgjørs- og faktureringsvalutaen. Det vil bli lettere å sammenlikne priser i EU-land som anvender euro. Med bidrag fra økonomer innen penge- og valutapolitikk i Norge - pluss en amerikansk kapasitet på temaet monetær integrasjon - har man tilstrebet en balansert diskusjon av de utfordringer norsk penge- og valutapolitikk står overfor. Hvilke alternative regimer kan vi velge mellom?
Omtale fra forlaget
Med innføringen av euro fra 1. januar 1999 fikk elleve EU-land en felles valuta. Norge er geografisk sett omgitt av en "buffersone" av viktige handelspartnere som for eksempel Sverige, Danmark og Storbritannia. Disse er ikke med i den europeiske valutaunionen fra starten av. Likevel er det opplagt at felles mynt i Europa vil få store konsekvenser for oss nordmenn. Kursen mot euro er det operative målet for stabilisering av den norske kronens internasjonale verdi. For utenrikshandel i tradisjonelle varer og tjenester vil euroen bli den viktigste oppgjørs- og faktureringsvalutaen. Det vil bli lettere å sammenlikne priser i EU-land som anvender euro. Arne Jon Isachsen er Ph.D. fra Stanford University (1975) og professor i finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har publisert en rekke bøker og artikler, herunder Felles mynt i Europa? Økonomiske og politiske vurderinger og "Norsk penge- og valutapolitikk i støpeskjeen". Isachsen er også med i ledelsen for et nyopprettet Centre for Monetary Economics ved Handelshøyskolen BI, en arena for forskning og debatt innen monetær økonomi. Ole Bjørn Røste er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (1986), cand.polit. i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo (1995) og rådgiver i Økonomisk avdeling i Norges Bank. Han har arbeidet med europeisk monetær integrasjon i flere år, vært gjesteforsker ved University of California, Berkeley (1995/96) og har utgitt flere artikler om euroen, blant annet "Tysklands valg av ØMU".
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1999
Format Heftet
ISBN13 9788276744859
EAN 9788276744859
Omtalt sted Europa
Språk Bokmål
Sider 256
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket