Etnisitetsbomben

hvordan Afrika ødelegger seg selv

av (forfatter).

Pax 2001 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne boka søker å forklare hva etnisitet i Afrika betyr, hvordan menneskerettigheter og demokrati undermineres, hvordan etnisitet spiller en helt sentral rolle når det oppstår borgerkrig og hvordan etnisitet legger grunnen for diktatur. Boka er en meningsytring fra en afrikaner, en opposisjonell kenyaner. Koigi wa Wamwere forsøker å definere Afrikas grunnleggende problem, han gir en rekke eksempler. Wamwere kaller Afrikas problem etnisitetsbomben: Afrika dør pga. etniske konflikter og tribalisme. Mens afrikanerne kjemper mot hunger, krig og død som kommer av tribalisme, har andre problemer med å hjelpe fordi de ikke forstår tribalisme-problemet. Å støtte etniske diktaturer fører dessverre kun til en fortsettelse av etnisitet og fremmer diktaturstyre i Afrika.
Forfatteren mener at Afrika er det fattigste kontinent i verden hovedsakelig fordi handelen mellom Afrika og resten av verden er urettferdig, men fordi de afrikanske diktaturene er korrupte.
For å bevare sin stilling har diktaturene et hovedvåpen mot demokratiet: etnisitet.
Wamwere beskriver etnisitet som en hat- og grådighetsideologi blant etniske samfunn med samme farge. Etnisitet handler ikke om mennesker som snakker ulike språk, men om de som hater hverandre av den grunn. Forfatteren understreker at flerpartisystemet gjorde etnisiteten mer synlig og at den etniske skillelinjen fungerer splittende på opposisjonen.
Etnisitet bruker språk, kultur, stamme og religion for å skille etniske samfunn for å utbytte dem på samme måte som rasismen skiller svarte og hvite. Svart etnisitet har erstattet den hvite rase.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788253022901

EAN 9788253022901

Språk Bokmål

Sider 190

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket