Etisk pluralisme i Norden

av (redaktør).

Høyskoleforlaget 2001 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bidragsyterne drøfter problematikken rundt spenningen mellom enhet og mangfold i etiske spørsmål, både på det praktiske, empiriske planet og det teoretiske, tankemessige planet. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

Etisk pluralisme i Norden Innbyggerne i Norden lever i ei brytningstid. Særlig merkes dette når det gjelder en rekke brennbare og omdiskuterte spørsmål av etisk karakter. Ofte beskrives opplevelsen av en kulturbrytning ved hjelp av begreper som pluralisme, multikulturelt samfunn og postmodernisme. Samtidig har de nordiske landene både innad og utenfra tradisjonelt blitt betraktet som stabile og relativt homogene samfunn. Spenningen mellom enhet og mangfold i etiske spørsmål kan være problematisk for det enkelte individet og for fellesskapet, både på det praktiske, empiriske planet og på det teoretiske, tankemessige planet.I denne fellesnordiske boka drøfter etikere denne problematikken, og de gir bidrag til en avklaring ut fra en rekke utvalgte perspektiver. Boka er blitt til som en viktig del av et stort nordisk forskningsprosjekt med tittelen "Nationalkyrklighet och etisk pluralism . en nordisk paradox?" I forlengelsen av et omfattende sociologisk materiale blir det foretatt en etisk refleksjon over muligheten for en felles etikk i pluralistisk samfunn.Boka er et bidrag til ytterligere drøfting av et meget aktuelt og spenningsfylt tema. Denna bok behandlar sådana etiska problem som hör samman med den moraliska pluralismen i ett alltmer mångkulturellt samhälle. Den är skriven inom ramen för ett nordiskt forskningsprojekt om nationalkyrklighet och etisk pluralism.Boken ställer frågan om vi i dag måste acceptera en mångfald skilda perspektiv i kontroversiella moraliska frågor. En annan fråga är om det i dag finns någon grundläggande värdegemenskap i de nordiska länder som präglats av luthersk folkkyrklighet. Begreppsanvändningen i sociologiska studier av människors moraluppfatningar blir också föremål för kritisk belysning. Bidragsytere i boka er Lars Østnor (red.), Carl-Henric Grenholm, Jaana Hallamaa, Gunnar Heiene, Tage Kurtén, Göran Möller og Maud Marion Laird Stenseng.

Bokdetaljer

Forlag Høyskoleforlaget

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788276343472

EAN 9788276343472

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål Flerspråklig Svensk

Sider 295

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket