Etikk og verdivalg i helse- og sosialfag

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2000 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Første del av boka tar for seg de viktigste etiske teoriene som har relevans for helse- og sosialarbeidere. Den gir en kritisk drøfting av forholdet mellom yrkesetikk og profesjoner. Den andre delen av boka gjennomgår og eksemplifiserer de grunnleggende verdiene innen helsearbeid og sosialt arbeid. I tredje del tas det opp en rekke av de etiske problemer og valgsituasjoner som helse- og sosialarbeidere kan møte. Siste del diskuterer sentrale utfordringer som helse- og sosialsektoren står overfor ved begynnelsen av det nye årtusen. Har register og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Etikk og verdivalg i helse- og sosialfag er en tverrfaglig grunnbok i etikk og verdivalg. Tredje reviderte utgave er oppdatert i forhold til nyere etisk teori og eksempler fra yrkeslivet. Første del behandler ulike etiske teorier som har relevans for helse- og sosialarbeidere. Denne delen tar opp yrkesetikkens tradisjoner og nyeste utvikling. Andre del gjennomgår og eksemplifiserer de grunnleggende verdiene som bør legges til grunn for yrkesetisk refleksjon i sektoren. Det er spesielt lagt vekt på den enkeltes personlige ansvar for sine etiske valg og handlinger. Tredje del tar opp en rekke av de etiske problemer og valgsituasjoner som helse- og sosialarbeidere kan møte. Siste del diskuterer sentrale utfordringer som helse- og sosialsektoren står overfor ved begynnelsen av det nye årtusen. Lars Gunnar Lingås er sosionom og dr. phil. Han har vært aktivt med i fagutviklingen av sosialt arbeid i Norden gjennom undervisning, faglitterære bidrag og forskning og har vært redaktør av Nordisk Sosialt Arbeid og leder av sosionomenes yrkesetiske råd.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788200451945

EAN 9788200451945

Språk Bokmål

Sider 272

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket