Etikk i sykepleien

av (redaktør).

Gyldendal akademisk 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder kapitler om menneskesyn, etiske retningslinjer, forskningsetikk og juss. Kapitlet om bioetikk trekker opp problemstillinger vi må forholde oss til i dag, men som også kan få moralske konsekvenser i fremtiden. Boken har eksempler som viser hvordan man kan reflektere ut fra ulike teoretiske ståsteder og samfunnsmessige rammer for å oppnå økt faglig bevissthet. Med litteraturlister, opplysninger om bidragsyterne og register.

Omtale fra forlaget

Forfatterne av denne boka hevder at etisk teori kan ses på som et hjelpemiddel og et verktøy for å identifisereog finne handlingsalternativer når verdier står på spill i den sykepleiefaglige yrkesutøvelsen. Boka har grunnleggende teori anvendt på fagspesi.kke problemstillinger. Målet med boka er at studenter og sykepleiere skal bli bedre til å identi.sere moralske spørsmål i sykepleiepraksis. Kunnskap om etisk teori og øvelse i reaksjon rundt praktiske problemstillinger vil være til hjelp for å velge et best mulig handlingsalternativ og til å bli bevisst egne holdninger. Etisk tenkning og kunnskap bidrar til økt faglig bevissthet. Temaer i boka: pliktetikk,konsekvensetikk, nærhetsetikk, dydsetikk, de .re prinsippers etikk, bioetikk, yrkesetiske retningslinjer,profesjonelt versus faglig ansvar, juss og forskning. Boka er skrevet for sykepleiestudenter og sykepleiere i praksis. Bidragsytere i boka er: Berit Støre Brinchmann(red.), Bjørn Hofmann, Bente Lunde, Liv-Helen Odland, Åshild Slettebø, Torild Sneltvedt.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205340831

EAN 9788205340831

Språk Bokmål

Sider 212

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

5 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Andre utgaver