Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken inneholder kapitler om menneskesyn, etiske retningslinjer, forskningsetikk og juss. Kapitlet om bioetikk trekker opp problemstillinger vi må forholde oss til i dag, men som også kan få moralske konsekvenser i fremtiden. Boken har eksempler som viser hvordan man kan reflektere ut fra ulike teoretiske ståsteder og samfunnsmessige rammer for å oppnå økt faglig bevissthet. Med litteraturlister, opplysninger om bidragsyterne og register.
Omtale fra forlaget
Forfatterne av denne boka hevder at etisk teori kan ses på som et hjelpemiddel og et verktøy for å identifisereog finne handlingsalternativer når verdier står på spill i den sykepleiefaglige yrkesutøvelsen. Boka har grunnleggende teori anvendt på fagspesi.kke problemstillinger. Målet med boka er at studenter og sykepleiere skal bli bedre til å identi.sere moralske spørsmål i sykepleiepraksis. Kunnskap om etisk teori og øvelse i reaksjon rundt praktiske problemstillinger vil være til hjelp for å velge et best mulig handlingsalternativ og til å bli bevisst egne holdninger. Etisk tenkning og kunnskap bidrar til økt faglig bevissthet. Temaer i boka: pliktetikk,konsekvensetikk, nærhetsetikk, dydsetikk, de .re prinsippers etikk, bioetikk, yrkesetiske retningslinjer,profesjonelt versus faglig ansvar, juss og forskning. Boka er skrevet for sykepleiestudenter og sykepleiere i praksis. Bidragsytere i boka er: Berit Støre Brinchmann(red.), Bjørn Hofmann, Bente Lunde, Liv-Helen Odland, Åshild Slettebø, Torild Sneltvedt.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2005
Format Heftet
ISBN13 9788205340831
EAN 9788205340831
Språk Bokmål
Sider 212
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket