Boka tar utgangspunkt i Rammeplan for barnehagen. Ordet ethos kommer fra gresk og betyr vane. Her viser ethos til den grunnholdning som bestemmer førskolelærernes faglige innstilling og pedagogiske virksomhet. Pierre Bourdieus, Nel Noddings og Joseph Scwabs teorier blir drøftet i sammenheng med den teoretiske tilnærmingen til ethos. Fokus i boka er spenningsforholdet mellom førskolelærerprofesjonens ethos og den nye rammeplanens definisjoner av god barnehagepedagogikk. Med litteraturliste og stikkordsregister.
Forfatteren presenterer et begrep om ethos knyttet til de ulike aktørene innenfor barnehagefeltet. Ethos står for den grunninnstilling som bestemmer deres faglige innstilling og pedagogiske virksomhet. I den teoretiske tilnærmingen til ethos får vi møte Pierre Bourdieus "praksisteori", Nel Noddings "omsorgsetikk" og Joseph Schwabs "praktiske innfallsvinkels kunst". Fokus i boka er spenningsforholdet mellom førskolelærerprofesjonens ethos og den nye rammeplanens definisjoner av god barnehagepedagogikk.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1996