Dagaktivitetstilbud er et viktig tiltak i en helhetlig tiltakskjede for hjemmeboende personer med demens. Tilbudet skal bidra til en meningsfull hverdag med fokus på aktivitet, opplevelse av mestring, trygghet og sosialt samvær. Aktivitetene skal stimulere til å vedlikeholde dagliglivets funksjoner hos brukerne, slik at de som ønsker det , kan bo hjemme så lenge som mulig. Et dagaktivitetstilbud for hjemmeboende personer med demens kan også bidra til å gi nødvendig avlastning for pårørende som står i en krevende omsorgssituasjon. Håndbokens innhold er basert på erfaring og kunnskap innhentet fra eksisterende dagaktivitetstilbud i landets kommuner, og på opplevelser og erfaringer formidlet av brukere og deres pårørende. Håndboken er met å være et praktisk støtteverktøy for kommuner i planlegging, etablering og drift av dagaktivitetstilbud. Helsedirektoratet og Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse håper håndboken kan komme til nytte og ønsker lykke til med arbeidet.
Forlag Helsedirektoratet Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse
Utgivelsesår 2012