Lilly og mannen Jan har vært misjonærer i Afrika. De har syv barn som begynner å bli voksne, og Lilly ønsker å oppleve noe annet enn å gå hjemme. Hun tar et handelsskolekurs, og får en kontorpost. Det hun lærer der får hun nytte av da Jan blir sokneprest i en ny drabantby i Oslo. Lilly blir ansatt som klokker, og går en spennende og travel tid i møte.
I bok nr 2 går forfatteren bort fra de fiktive navnene som hun i pur beskjedenhet benyttet i sin første bok. Nå står hun og familien fram under fullt navn. Jan er sykehusprest og Lilly er hjemmeværende med deres 7 barn, som etter hvert blir voksne og forlater hjemmet. Hva nå? Av en bekjent blir hun inspirert til å ta et handelsskolekurs. En ny verden åpner seg for henne. Kontorposten hun får etter eksamen gir nyttig, men smertefull læring for neste etappe: Jan blir sokneprest i en ny drabantbymenighet i Oslo og Lilly blir ansatt som klokker i den samme menigheten. Uten å miste sin egen identitet blir hun hans nærmeste medarbeider og beste støttespiller. Vi følger Lilly gjennom et rikt, men til dels heseblesende liv i hjem og menighet. Hun er "Et svart skjørt som kan brukes til alt". Om forfatteren: Lilly Walle, f. 1926, ga ut sin første bok "Eva" i 2006. Der beskriver hun sine egne opplevelser som misjonærhustru og mor i Kamerun fra 1951 - 1966.
Forlag Norske bøker
Utgivelsesår 2008