Boka inneheld 130 oppskrifter og kulturminne frå ei nær fortid i det rogalandske kjøkkenet. Les om kva slag råvarer og utstyr som blei nytta, korleis maten blei konservert, og om ulike skikkar knytte til maten og måltida. Har oppskriftsregister.
Denne boken viser hva matfylket Rogaland har å tilby av mattradisjoner og produksjonskultur. Med 130 oppskrifter er dette også en inspirasjonskilde for alle som er glad i å lage mat.
Med ET på kjøkkenet i Rogaland kan yngre generasjoner videreføre og utvikle Rogalands mattradisjoner.
Rettene presenteres med oppskrifter og bilder. Vi får et gløtt inn i fortiden, hvilke råvarer og utstyr de hadde. Hvordan maten ble lagt og skikker knyttet til mat.
Boken er gjennomillustrert og fotograf Geir Egil Bergjord formidler opplevelser, vekker minner og skaper gjenkjennelse.
Bak boken står et bredt faglig miljø; Rogaland Landbruksselskap, Gladmat, Rogaland Bondekvinnelag, Jærmuseet, Karmsund Folkemuseum, Dalane Folkemuseum og Ryfylke IKS.
Forlag Wigestrand
Utgivelsesår 2002
Omtalt sted Rogaland
Språk Bokmål Nynorsk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.