Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka inneheld 130 oppskrifter og kulturminne frå ei nær fortid i det rogalandske kjøkkenet. Les om kva slag råvarer og utstyr som blei nytta, korleis maten blei konservert, og om ulike skikkar knytte til maten og måltida. Har oppskriftsregister.
Omtale fra forlaget
Denne boken viser hva matfylket Rogaland har å tilby av mattradisjoner og produksjonskultur. Med 130 oppskrifter er dette også en inspirasjonskilde for alle som er glad i å lage mat.
Med ET på kjøkkenet i Rogaland kan yngre generasjoner videreføre og utvikle Rogalands mattradisjoner.
Rettene presenteres med oppskrifter og bilder. Vi får et gløtt inn i fortiden, hvilke råvarer og utstyr de hadde. Hvordan maten ble lagt og skikker knyttet til mat.
Boken er gjennomillustrert og fotograf Geir Egil Bergjord formidler opplevelser, vekker minner og skaper gjenkjennelse.
Bak boken står et bredt faglig miljø; Rogaland Landbruksselskap, Gladmat, Rogaland Bondekvinnelag, Jærmuseet, Karmsund Folkemuseum, Dalane Folkemuseum og Ryfylke IKS.
Forlag Wigestrand
Utgivelsesår 2002
Format Innbundet
ISBN13 9788291370545
EAN 9788291370545
Omtalt sted Rogaland
Språk Bokmål Nynorsk
Sider 210
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket