Et høneliv

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2025 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos ark.no

Dette er fortellingen om Silvia, dronningen av hønsegården. Den myndige høna som nyter stor respekt i flokken selv om hun er liten og grå. Silvia er av samme art som fuglene vi spiser, og det er grunnen til at du faktisk bør lese en hønebiografi.

Har du et vanlig norsk kosthold, klekkes det ut 15 hønsekyllinger årlig for å holde deg forsynt. Boka handler også om dem. Andreas Tjernshaugen tar deg med inn i de lukkede fjøsene, til kyllingene som vokser opp for å bli mat, hønene som legger eggene du kjøper i butikken, og hanene som blir fedre til neste generasjon. Kontrasten er stor til Silvia og resten av flokken som går fritt i forfatterens hage. Et høneliv er en tankevekkende bok om dyrevelferd, miljøproblemer og hvor maten kommer fra – men også historien om en enkelt høne og hva hun egentlig ønsker i livet.

«Minst 33 milliarder tamhøns er det på planeten, tilsvarende en hel liten flokk for hvert menneske. Også her i landet er det til enhver tid flere høns enn innbyggere.»

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2025