Levde dinosaurene i flokk? Bygget dinosaurene reir? Hvorfor hadde noen dinosaurer horn? Hvordan fikk dinosaurene barn? Disse, og mange andre spørsmål, får du svar på i denne boken.
I 2023 kom nemlig nyheten om at Naturhistorisk museum i Oslo skulle stille ut sitt første komplette dinosaurskjelett. Så kunne de avsløre at også et mindre skjelett skulle flytte inn på museet på Tøyen. Disse to skjelettene hadde blitt funnet sammen i en utgravning i Montana USA – en voksen og en ung andenebbdinosaur av arten Hypacrosaurus.
De dyktige formidlerne Jørn H. Hurum, Torstein Helleve og Esther van Hulsen forteller historien om disse to dinosaurene, Zelda og Zara, samtidig som vi får fantastiske og overraskende fakta om utgravninger, fossiler og dinosaurer.
Forlag Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår 2025