Forholdet mellom didaktikk, samtidskunst og andre former for estetisk praksis har så langt vært lite drøftet. En styrket kobling mellom kunst og didaktikk vil bidra til en mer reflekterende og samfunnsrelatert formidling i estetiske fag. Bokens forfattere undersøker noen slike didaktiske muligheter og vektlegger behovet for en utvidet refleksjon rundt kunstdidaktikkens potensial. Artiklene presenterer teoretiske perspektiver på samtidskunst og estetikk, og konkrete erfaringer og refleksjoner fra forskning, undervisning, formidling og terapi. Kunstnere fra ulike felt som video, konseptuelt kunsthåndverk, fortellerkunst og teater gir leseren et gløtt inn i sine skapende prosesser. Boken er rettet mot studenter og lærere som arbeider både praktisk og teoretisk innen det estetiske feltet.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2015