I denne boka gir religionshistorikeren Gro Steinsland en personlig tolkning av de norrøne mytene. Hun finner en oppfatning av verden som et innfløkt samspill mellom gudene, de ordnende kreftene og jotnene, de energifylte og kreative motkreftene. For vikingtidens mennesker var begge kreftene like nødvendige. Både liv og død ble opplevd erotisk: samspillet, tiltrekningen, motsetningen og spenningen i forholdet mellom mann og kvinne var en grunnkraft i tilværelsen. Har litteraturliste og navneregister. Illustrert.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1997