Boken fortolker EØS-regelverket om offentlig støtte og forklarer hvordan det virker inn på beslutninger i kommunal sektor. Fremstillingen er inndelt i tre. Første del omhandler hva som er offentlig støtte i EØS-avtalens forstand, og hvilke sektorer som faller inn under avtalen. Andre del tar for seg hva slags støtte som kan være forenlig med EØS-avtalen, mens tredje del omhandler hvilke prosedyrer som gjelder for offentlig støtte. Bokens målgruppe er KS sine medlemmer ved politisk og administrativ ledelse i kommuner/fylkeskommuner og styrer/ledelse i foretak i kommunal sektor, samt saksbehandlere i kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som arbeider med forberedelse av saker som kan berøres av regelverket om offentlig støtte. Har ordforklaringer og litteraturliste.
Det er ti år siden EØS-avtalen trådte i kraft, men fortsatt er det et stort behov for informasjon om hvilke rammer avtalen setter. Det gjelder ikke minst for offentlig støtte. Dette er bakgrunnen for at KS besluttet å utgi et hefte som fortolker regelverket om offentlig støtt og forklarer hvordan det virker inn på beslutninger i kommunal sektor. Første del omhandler hva som er offentlig støtte i EØS-avtalens forstand. Andre del omhandler hva slags støtte som kan være forenlig med EØS-avtalen og tredje del omhandler hvilke prosedyrer som gjelder for offentlig støtte.
Forlag Kommuneforl.
Utgivelsesår 2006