Handlingen i romanen er lagt til 1950-tallet. Terje Brennberg reiser med Amerika-linjen til USA. Der møter han en entertainer, gullgraver og kunstmaler som han etter hvert skjønner kan være norsk. Da Terje undersøker hvorfor mannen holder dette skjult, fører det ham inn i spennende og utrolige opplevelser.
Terje arbeider i familiens vellykkede snekkerifabrikk og bygg-mesterforretning, sammen med sin bror og sine foreldre i Norge. Han har bygningsutdannelse, men er rastløs og ønsker å se verden. Hans mor, Helena, er redd han skal reise til Amerika. Han blir bare mer og mer rastløs, og en dag, tidlig på 50-tallet, går han om bord på Amerika-linjen og setter kurs for New York. Det oppstår et vennskap under overfarten med lugarkameraten som kommer fra Finland. Etter ankomst møter Terje tilfeldigvis en entertainer, gullgraver og kunstmaler. Terje får en mistanke om at denne hemmelighetsfulle mannen kan være nordmann. Dette vil Terje undersøke, uvitende om at dette vil føre han inn i spennende og utrolige opplevelser.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2012