Engelsk grammatikk er en ryddig og oversiktlig oppslagsbok som også inneholder oppgaver. Boka er bygd opp i to integrerte deler: en teoretisk del og en praktisk del med oppgaver. All teori som trengs for å løse oppgavene, finnes i den teoretiske delen, og fasit er en del av boka.
I slutten av boka er det ordforklaringer der de grammatiske begrepene som brukes i boken, forklares på en enkel måte. Der er det også to registre, ett med engelske oppslagsord og ett med norske.
I hvert kapittel er det ekstrafakta med tilhørende oppgaver. Dette er for dem som ønsker litt vanskeligere stoff. Boka er derfor godt egnet til differensiering.
Boka inneholder:
* Oversikt over det fonetiske systemet
* Forord til brukerne av boka
* Forklaringer med oppgaver rundt substantiv, artikkel, tallord/klokke/dato, adjektiv, adverb, pronomen, verb, ordstilling og preposisjoner.
* Ordforklaringer
* Fasit
* Norske oppslagsord
* Engelske oppslagsord
Vi tror dette vil være en nyttig bok for mellomtrinnet/ungdomstrinnet og et fint supplement til læreboka.
Forlag Gan forlag
Utgivelsesår 2006