Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken beskriver status og utviklingstrekk på ulike områder av det mangfoldige energifeltet. Den svarer på forskjellige spørsmål du kan ha, og den setter deg inn i gasskraftdebatten, diskusjonene rundt de nye fornybare energikildene og framtidsaspektet. Har ordliste.
Omtale fra forlaget
Mennesket er en fantastisk skapning. Vi kan bevege oss, vi kan snakke, tenke og føle, kun avhengig av at vi tilføres energi og at vi innimellom får hvile. Behovet for energi har mennesket til felles med maskinen. En bilmotor og en menneskekropp fungerer i prinsippet på samme måte. Sammensetningen av morsmelk er heller ikke ulik bensin. Begge er bygd rundt en kjerne av karbon og hydrogen. Melken har noen vitaminer i tillegg. Dessuten smaker den bedre. Men det er ikke bare energi i form av melk og bensin vi trenger. Vi er avhengig av lys i pærene, varme i panelovnene, kraft til smelteverkene og olje til transport. I denne boka presenterer vi ulike områder ved energiens mangfoldighet. Dessverre har vårt forbruk av energi, spesielt fossile brensler som olje, gass og kull, ført til utslipp av klimagasser. Dette, samt kunnskapen om at de fossile brenslene ikke er evigvarende, er årsaken til at energiforskning og energipolitikk er, og kommer til å bli, ett av de viktigste temaene i samfunnsdebatten i årene som kommer. Denne boka vil bidra med faktakunnskap til denne debatten. "Energikilden" beskriver status og utviklingstrekk på ulike områder av det mangfoldige energifeltet. Du kan blant annet dra på reisefot med energien, og oppleve halshogging i London på 1300 tallet fordi man fyrte med kull. Har du noen gang lurt på hvordan oljefeltene ble til? Svaret får du i "Energikilden", sammen med muligheten til å sette deg inn i gasskraftdebatten, diskusjonene rundt de nye fornybare energikildene og framtidsaspektet.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788251916202
EAN 9788251916202
Språk Bokmål
Sider 143
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket