Endokrinologi

en medisinsk lærebok

av (forfatter), Eystein S. Husebye (forfatter) og Deborah Maizels (illustratør).

Gyldendal 2024 E-bok

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Fagområdet er i rivende utvikling som følge av revolusjonene innen genetikk og molekylærbiologi. Likevel er fortsatt fundamentet for det kliniske faget endokrinologi en god sykehistorie og klinisk undersøkelse. I boken legges det vekt på denne kliniske tilnærmingen samt på bruken av moderne diagnostiske hjelpemidler der de har funnet sin plass i klinisk praksis. Denne utgaven av boken er utvidet med grundigere beskrivelse av årsaker til hormonsykdommer, spesielt genetikk og autoimmunitet, og hvordan dette har innvirkning på diagnostikk og persontilpasset behandling. Boken gjengir typiske kasuistikker og er rikt illustrert med fotografier av viktige endokrine sykdomstilstander. Boken Endokrinologi er beregnet på medisinstudenter, men vil også være nyttig for allmennpraktikere, sykehusleger i utdanningsstilling og annet helsepersonell med interesse for endokrinologi. Det er utarbeidet podkaster som tar for seg de enkelte delene av boken. Lytt til podkast: Forfatterne av Endokrinologi har laget en tilhørende podkast som tar opp sentrale tema om hormoner og hormonsykdommer. Hver episode er knyttet til én del i boken og kan benyttes både som kort innføring når du skal i gang med å lære endokrinologi, eller til repetisjon etterpå.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2024

Format E-bok

ISBN13 9788205599246

EAN 9788205599246

Språk Bokmål

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket