En tid der grenser sprenges

arbeidsår i teknologi- og forskningsfronten

av (forfatter).

Eide forlag 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren har lang fartstid som forsker innenfor teknologien, både i Norge og internasjonalt. I boka beskriver han faglige utfordringer og erfaringer gjennom sitt 50 år lange yrkesliv, i en tid preget av teknisk-naturvitenskapelige gjennombrudd. Boka tar for seg tiden ved CMI fra 1948-1979, perioden som leder ved Munck-konsernet, direktør i NUTEC, spesialrådgiver Statoil, og perioden som tjenestemann for FN. Har bibliografi.

Omtale fra forlaget

Dr.techn. Jan A. Andersen har vært en foregangsmann i norsk forskning gjennom en hel mannsalder. Størstedelen av sin karriere tilbrakte han som direktør for Christian Michelsen Institutt (CMI) Avdeling for Naturvitenskap og Teknologi (ANT), men han har også vært direktør for NUTEC, og spesialrådgiver for Statoil. Tidsrommet for Andersens karriere markerer også en viktig tid for den teknologiske og industrielle utviklingen i Norge. I sitt arbeid var han med på å legge grunnlaget for blant annet datamaskinbasert prosessmodellering og styring, prosessinstrumentering, medisinsk teknologi, havteknologi, dynamisk posisjonering av flytende plattformer og anvendt systemanalyse. Nå har Jan A. Andersen samlet sine erfaringer i en bok om de faglige utfordringer teknologer har møtt de siste 50 år - med tekniske, naturvitenskapelige grensesprengende gjennombrudd uten sidestykke i menneskets historie. Denne selvbiografien fra en av våre mest erfarne bredspektrede teknologer, er et viktig bidrag til å øke forståelsen for den teknologiske kulturen og betydningen av å satse på forskning og utdanning for at Norge skal kunne være blant de konkurransedyktige industrilandene også i fremtiden.

Bokdetaljer

Forlag Eide forlag

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788251406949

EAN 9788251406949

Omtalt tid 1945-1999 2000-2009

Omtalt person Jan A. Andersen

Språk Bokmål

Sider 256

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket