En reise mot kunsten

av (forfatter), Reidun Aafløy Hansen (illustratør), Tore H. Røyneland (illustratør) og Melody Favish (oversetter).

Kom forlag 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boken inneholder fotografier av Reidun Aafløy Hansens malerier, skulpturer og installasjoner. Innledningsvis presenteres hennes kunstnerskap nærmere av kunstkritikeren Leena Mannila. I et eget kapittel beskriver kunstneren selv sin oppvekst og karriere som skipsradiotelegrafist, før hun begynte ved kunstakademiet 50 år gammel. Hun skriver videre om sine inspirasjonskilder, om det å være kunstner, om hvordan bildene hennes blir til og om malertekniske utfordringer. Med curriculum vitae og liste over verker gjengitt i boken.

En praktbok om kunstneren Reidun Aafløy Hansen, hennes liv og hennes allsidige kunst. Maleri, tegning og skulptur gjengis med meget god kvalitet. Mangfoldet kan sies å være karakteristisk for Reidun Aafløy Hansens innholdsrike karriere. I maleriene er fargene det primære og bærende element og fargebruken er sammensatt og kontrastfylt. I skulpturen arbeider hun med hoder og byster i nære og intense portretter, og som tegner bruker hun kraftige strek og store formater. Gjennom hele livet har Aafløy Hansen vært på reise mot - og i kunsten, men hun slo ikke inn på kunstnerbanen før hun var nådd moden alder. Gjennom ustoppelig pågangsmot og arbeidsinnsats har hun markert seg med uttrykksfulle bilder og skulpturer både på en rekke utstillinger og offentlige innkjøp. Og hun er stadig på vei mot nye mål.

Forlag Kom forlag

Utgivelsesår 2006