En ny vår er oppfølgeren til slektssagaen om familiene Collins og Tremayne, som vi først møtte i bøkene Urolige tider, Mine drømmers land og Elvens datter.
I denne romanen skildres livet til de fire ungdommene Etty, Ruan, Darcy og Louisa, som alle vokser opp på den australske sauefarmen Langsdale. Men forskjell i sosial status gjør at livene deres tar helt ulike retninger. Ruan drar på kostskole, Etty reiser for å utdannes til sangerinne, mens Darcy og Louise flytter til nye gårder sammen med familiene sine. Slik skilles deres veier, men båndene mellom dem brytes ikke så lett, og store valg må tas, både i kjærlighet og karriere.
En ny vår gir en levende beskrivelse av det australske samfunnet på slutten av 1800-tallet, med utfordringene de engelske koloniene hadde i begynnelsen, både forholdet mellom urbefolkningen og immigrantene, og i opprettholdelsen av den konservative engelske kulturen.
Forlag Vega forlag
Utgivelsesår 2014
Serie En slektssaga fra Australia (4)
Genre Historisk litteratur
Denne ble dessverre for langtekkelig selv on romanen er interresant nok. Jeg vil likevel anbefale denne serien. Dette var fjerde boka om utvandring til Australia fra England.
Synes det var en grei siste bok i serien, men slutten ble litt hektisk. En helt grei og underholdende serie totalt sett.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket62 bokelskere følger dette verket.