Boka introduserer de fire hovedparadigmene innen personlighetspsykologi: det psykoanalytiske og det fenomenologiske paradigmet, sosial kognitiv læringsteori og trekkperspektiv. Sentrale temaer innenfor personlighetspsykologien blir også drøftet. Har litteraturliste.
Boken er ment å gi alle som er interessert i personlighetspsykologi en innføring i emnet. De fire hovedparadigmene innen personlighetspsykologien introduseres: det psykoanalytiske og det fenomenologiske paradigmet, sosial kognitiv læringsteori og trekkperspektivet. Sentrale temaer innenfor personlighetspsykologien blir også drøftet. Roger Hagen er cand.psychol. Han arbeider som stipendiat ved NTNU ved faggruppe for personlighetspsykologi, klinisk voksenpsykologi og metode. Tor Erik Nysæter er cand.polit. i psykologi. Han arbeider som universitetslektor ved NTNU ved faggruppe for personlighetspsykologi, klinisk voksenpsykologi og metode.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2004