En liten brikke i et stort spill

den norske IT-industrien fra krise til vekst 1975-2000

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2002 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken viser forfatteren den særegne norske IT-industriens utvikling. I Norge har skipsfart, oljeutvinning og forsvarsstrategi fremmet norsk IT-industris utvikling. Men norske forhold og norske rammevilkår har etter 1945 også bidratt til å hemme den norske IT-industrien. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Mens Norge er storforbruker av moderne IT-produkter, lages det forbausende få slike produkter i Norge. Det finnes en internasjonalt konkurransedyktig norsk IT-industri, men den er rettet mot nisjemarkeder som alle har utgangspunkt i norske forhold. Den norske IT-industrien er ikke blitt innrettet mot de store massemarkedene. Det finnes ikke noe norsk Nokia eller Ericsson. I denne boken viser forfatteren den særegne norske IT-industriens utvikling. I Norge har skipsfart, oljeutvinning og forsvarsstrategi fremmet norsk IT-industris utvikling. Men norske forhold og norske rammevilkår har etter 1945 også bidratt til å hemme den norsk IT-industrien. Fra ca. 1990 har det imidlertid gått fremover med norsk IT-industri, og flere bedrifter har store muligheter for å utvikle seg videre på en svært positiv måte. Det er imidlertid ikke sikkert at det blir noen lykkelig fortsettelse. Norske rammevilkår kan igjen forme bransjens utvikling på en negativ måte. Knut Sogner er førsteamanuensis ved Senter for næringslivshistorie, Institutt for innovasjon og økonomisk organisering, Handelshøyskolen BI.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788276748437

EAN 9788276748437

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 176

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket